Aanvraag indienen   06 - 53 364 362   angelien@angeliencares.nl
 
 

Kraamzorg

 

 

 

Intake

Rond de 32ste week in de zwangerschap, kom ik voor een intakegesprek-kennismakingsbezoek en kunnen eventuele wensen kenbaar gemaakt worden, zodat de kraamtijd een onvergetelijke en fijne tijd wordt. De behoefte aan zorg in jullie situatie wordt aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol vastgesteld. Zo krijg je het aantal zorguren waarop je recht hebt. Bij borstvoeding is dat minimaal 49 uur en bij flesvoeding minimaal 45 uur, verdeeld over 8 dagen. Tijdens de kraamweek kunnen, als dit noodzakelijk is, extra uren/dagen geïndiceerd worden door de verloskundige.

 

Wat doe ik

Je kan mij zien als de ogen en oren van de verloskundige. De zorg voor moeder en de baby is mijn eerste prioriteit. De controles worden elke dag bijgehouden en bij bijzonderheden overleg ik met de verloskundige. Ik zal je helpen bij het geven van borst- of flesvoeding. Ik help jullie met het zoeken van een nieuw ritme met de nodige rustmomenten. Ik geef je ook advies over gezonde voeding en beweging. Daarnaast informeer ik bijvoorbeeld over veilig slapen, rooming-in, hechten, huilgedrag en alles wat met de verzorging van de baby te maken heeft. Het dagelijks huishouden wordt zo goed mogelijk bijgehouden, zodat jij kunt genieten en herstellen. In de kraamweek gaat alles in goed overleg met elkaar. Je partner en eventuele broertjes en zusjes worden er ook bij betrokken en niet vergeten! 

 

Bijscholing

Elk jaar volg ik de nodige bijscholingen en zo blijf ik goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de kraamzorg. Daarnaast sta ik geregistreerd bij het Kennis Centrum Kraam Zorg (KCKZ). Met jullie verloskundigen heb ik goede contacten, zij komen in de kraamweek ook een aantal keer langs om te kijken hoe het met moeder en kind gaat.


Wil je eens kennis maken? Dat kan, bel of mail mij gerust en ik kom bij je langs voor een persoonlijk gesprek.